Elämyslahja haussa? Tässä 24 kekseliästä ideaa

Aineeton elämyslahja on yhä suositumpi valinta

Elämyslahjojen suosio jatkaa vuosi vuodelta: ihmiset haluavat karsia materiaa ja antaa yhteisiä muistoja tavaran sijaan. Poimi tästä idealistasta elämyslahja, joka toimii parhaiten sille läheisellesi jolla on jo kaikkea ja joka kerää materian sijaan elämyksiä.

24 elämyslahja ideaa

Uusia kokeiluja seikkailunhaluiselle

1. Välinevuokra. Harva kaipaa nurkkiinsa omaa suppilautaa – mutta kyllä sitä olisi kiva silti harrastaa silloin tällöin. Vuokrausmahdollisuus tarvittaviin varusteisiin mahdollistaa elämyksien kerryttämisen luonnossa. Suosittuja vaihtoehtoja tällä hetkellä ovat mm. retkiluistimet, kajakit, sup-laudat ja fatbiket.

2. Kädentaitoja. Kädentaitojen arvo on ymmärretty viime vuosina toden teolla. Luomistyöhön kuuluva keskittyminen ja luovuus antavat sydämelle läikkyvää iloa ja tekee tutkitusti hyvää aivoille. Tällä hetkellä suosittuja kädentaitoja ovat mm. kutominen, nikkarointi ja kukkasidonta.

3. Lauluopetusta. Laulaminen on monen mielestä ihanaa, mutta harva tietää miten siinä voisi kehittyä. Jo muutamasta laulutunnista voi saada irti paljon ymmärrystä oman äänen mahdollisuuksista.

4. Ratsastus. Koko perheen yhteinen kokeilu voi olla esimerkiksi hevostaivallus. Pienemmätkin pääsevät mukaan ja kokemus on antoisa ikään katsomatta. Rohkeammalle tekijälle yksityisopetusta ratsastukseen on myös saatavilla useilta talleilta.

Rehellistä hifistelyä asiantuntijan opastuksella

5. Juomamaistelua. Osa meistä arvostaa asiantuntijan osaamista ja saa itsekin siitä omiin nautiskeluhetkiinsä paljon syvyyttä ja ymmärrystä. Heille juoma ei ole vain viiniä, viskiä tai olutta – se on hienovaraisia makuja, kaikkien aistien syttymistä, valmistustapoihin perehtymistä ja pienien yksityiskohtien arvostamista.

Elämyslahja: viskimaistelu

6. Baristakurssi. Kahvin hifistely on viime vuosina nostanut päätään myös Suomessa. Kahvikurssilla perehdytään kahvin eri valmistustapoihin ja makuvihahteisiin. Baristakurssilla puolestaan opetellaan tekemään erikoiskahveja, jotka tekevät päivästä erityisen.

Adrenaliinia vauhdin ystäville

Perhepaketti trampoliinipuistoon - Rush Helsinki

7. Hauskaa hikiliikuntaa. Lapselle ja lapsenmieliselle kannattaa valita lahja, joka ei anna tilaa pönöttämiselle. Porukalla huhkiminen naurun ja temppuilun parissa ovat parasta yhteistä tekemistä. Kokeile vaikka trampoliinipuistoa, megazonea tai värikuulasotaa.

8. Villi lajisimulaatio. Esimerkiksi Helsingistä löytyy upeita simulaatioita erilaisiin äärielämyksiin. Jos ei ihan arkinen asia ole hakusessa, miten olisi vaikka sisäsurffaus, lentokoneen lentosimulaattori tai lentoputki Fööni?

9. Aloituskurssi uuteen lajiin. Yksittäisen kokeilun sijaan aloituskurssi uuden lajin pariin voi olla se kauan kaivattu alkusysäys. Lajia valitessa kannattaa pohtia aiempi urheilutausta ja mielenkiinnon kohteen. Esimerkiksi kamppailulajit, tanssikurssit ja padel ovat tällä hetkellä suosiossa.

Tukea tavoitteiden saavuttamiseksi

10. Urheilutapahtuma. Mikäli kyseessä on aktiivisesti liikkuva ja kilpailuvietin omaava henkilö, kannattaa pohtia olisiko hänelle mielekästä osallistua kilpailuun tai tapahtumaan oman harrastuksen tiimoilta – ja vaikka yhdessä kanssasi? Esimerkiksi satunnaiselle lenkkeilijälle juoksukilpailuun osallistuminen voi tehdä kevään sporteista entistäkin innostavamman.

11. Kuntokartoitus. Elämäntaparemontista haaveileva tarvitsee kannustusta ja tavoitteita. Analytiikasta innostuvat ovat pitäneet ammattilaisen tekemää kehonkoostumusmittausta ja hyvinvointikartoitusta mielekkäänä lähtölaukauksena uudelle arjelle. Se antaa myös konkretiaa tekemiseen.

12. Mielen valmennusta. Liian moni antaa muille kaikkensa ja liian vähän itselleen voidakseen hyvin. Oman hyvinvoinnin vaaliminen on tärkeimpiä asioita, joita voimme itsellemme antaa. Tutustu koulutuksen saaneisiin palveluntarjoajiin ja valitse vaikka itsetuntovalmennusta tai hyvinvointianalyysi.

Hyvinvointipalvelut Mirka Jussila

Kulttuuria ja taidetta sielulle

13. Opastettuja kierroksia. Elinikäinen uteliaisuus ja oppiminen lisää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia, sekä tyytyväisyyttä omaan elämään. Museokortti on ollut jo pitkään suosittu lahja, mutta opastetulla kierroksella pääsee syventymään näyttelyn tai museon sisältöön tarkemmin. Harkitse myös kaupunkikierroksia ja näe oma kotikaupunkisi turistin silmin.

14. Teatteri-ilta. Näyttämön taika on vailla vertaansa. Anna lahjaksi teatteri-ilta hyvässä seurassa ja pienen hemmottelun sisältäen. Panosta ekstraa varaamalla VIP-pöytä tarjoiluineen.

15. Tapahtumaliput. Tämä lahja sopii vaikka ulkopaikkakuntalaiselle, sillä se on ihana tapa kutsua käymään yhteisen tekemisen merkeissä. Mitkä ovat kotikaupunkisi parhaat tapahtumat? Hanki teille molemmille lippu konserttiin, festareille tai kaupunkijuhlaan.

Hemmottelua ja hellimistä

16. Hemmotteluhoito. Jokainen meistä ansaitsee pientä hemmottelua. Naisille kasvo- tai kauneushoidon antaminen on aina varmasti mieluisa lahja, mutta yhä useammin myös miehille halutaan antaa tälläinen pieni luksushetki. Myös hieronnat ovat suosittu ja aina varma valinta.

Saimaa - VIP Cruise

17. Risteily. Suomi on vetten maa ja veden äärellä viihtyy jokainen. Kesäinen pysähtyminen parhaimmillaan on risteily sisävesillä tai saaristossa. Risteilyt voivat olla pitkiä tai lyhyitä, tarjoiluilla tai ilman. Valitse itse sopivin vaihtoehto.

18. Rauhoittumista. Pilates ja jooga ovat kehollisia tapoja hiljentyä, rauhoittua ja nautiskella. Ne sopivat lajeina kaikille kuntotasosta riippumatta. Yksittäisten tuntien sijaan suosittelemme esim. viikonloppukursseja, jonka aikana ehtii aidosti pysähtyä.

19. Miniloma maalla. Lähimatkailun mahdollisuudet ovat keränneet viime vuosina valtavasti suosiota. Aina ei tarvitse lähteä kauas saadakseen pienen irtioton arjesta. Jo lyhyen matkan päästä löytyy sympaattisia yöpymispaikkoja esimerkiksi vanhoilla maatiloilla ja luonnon helmassa.

Läheisten huomioimista

20. Ravintolailta. Elämän parhaita hetkiä vietetään eittämättä yhteisen ruokapöydän äärellä hyvässä seurassa herkutellen ja nauraen. Valitse laadukas ravintola, jonka keittiö ruokkii kaikkia aisteja ja miljöö sielua.

21. Hyväntekeväisyys. Jos lahjan antamiseen yhdistää lähimmäisenrakkauden, siinä ollaan todellisen eettisen lahjan äärellä. Esimerkiksi kukkasidonnan parissa vietetty ilta nousee uuteen arvoonsa kun tietää, että valmiit kimput lahjoitetaan vanhuksille vanhainkoteihin.

22. Ammattikuvaus. Anna lahjaksi ikuistettu hetki tärkeimpien ihmisten kanssa. Aika muovaa meistä jokaista ja jälkeenpäin surettaa, jos edustavia yhteiskuvia koko porukasta ei löydy. Panostamalla nyt voit vielä vuosikymmentenkin päästä ihailla kuvaa, joka on tallentanut ne tärkeimmät ihmiset ja hymyt.

23. Lemmikin hemmottelua. Jos läheisellä on tärkeä lemmikki, voit ilahduttaa myös huomioimalla pienen perheenjäsenen. Lelut, hoidot tai lempeä koirahieronta ovat ihana tapa huomioida ihmisen parasta ystävää.

24. Kiireetöntä yhdessäoloa. Arkemme on kiireistä ja moni meistä kaipaa loppujen lopuksi vain aikaa ja rauhoittumista rakkaiden kanssa. Vie hänet vaikka herkulliselle brunssille ja jättäkää puhelimet kokonaan pois. Ei häiriötekijöitä, ei kiirettä mitään – vain hyvää ruokaa, kahvia ja me.

Elämyslahja - Brunssi Makers Kahvilassa

Lisävinkki: vaikka annat aineettoman lahjan, sen ei tarvitse olla pelkkä valkoinen kirjekuori. Ole kekseliäs lahjan paketoinnissa ja luo siihen juhlan tuntua sekä symboliikkaa.

City in a Box -lahjavihkoista löytyy huolella valittuja paikallisia elämyksiä Helsingistä, Saimaalta ja Mikkelistä. Tilaa monipuolinen ja kaunis lahjavihkomme – kaikille sopiva elämyslahja – verkkokaupastamme 17.12.2021 mennessä, niin se ehtii vielä pukinkonttiin. Mikäli et malta odottaa, voit myös noutaa vihkoja jälleenmyyjiemme hyllyltä.

Shopping Cart