Kaupunki lahjaksi -vihkot ovat rakkauslauluni Mikkelille

Talvella 2012 kyllästyin tavaramäärään, jota lahjoina eri yhteyksissä ihmisille jaetaan. En suinkaan kyllästynyt lahjoihin vaan nimenomaan materiaan. Satunnaisista ajatuksista syntyi idea, ja syksyllä 2013 puolestaan Kaupunki lahjaksi -lahjapaketti. Minua innosti elämysvihkon tuottamisessa erityisesti neljä ominaisuutta.

Kaupunki lahjaksi on nyt City in a Box

1. Paikallisten yritysten tukeminen.

Lahjavihkon loistokkuus syntyi sen usealle hyvää tekevästä luonteesta. Antamalla paikallisia palveluita lahjaksi pystyy tukemaan useaa eri paikallista yritystä yhdellä kertaa. Tämä lahja olisi ilo antaa ja saada.

2. Rakkaus kotikaupunkiin.

Kaupunki lahjaksi -lahjavihko on syntynyt ensimmäiseksi rakkaudesta kotikaupunkiin. Kyllästyin kuuntelemaan keskustelua siitä, pitäisikö suunnata Jyväskylään vai Helsinkiin lahjaostoksille. Miksi mennä muualle, kun kotoakin löytyy?

3. Aineettomuus.

Tavoitteeni oli muuttaa ihmisten kulutustottumuksia ja myötävaikuttaa paikallisten palveluiden käyttöasteeseen. Jo aikojensa alusta Kaupunki lahjaksi -lahjavihko on ollut yhteisöjensä summa.

4. Monipuolisuus.

Vihkon monipuolinen valikoima takaa sen, että yksi tuote todella sopii kaikille. Tällä kertaa lahjansaaja voi valita itselleen sopivimman palvelun eikä antajan tarvitse tuskailla onko koko, malli, väri tai materiaali juuri sopiva. Kaupunki lahjaksi sopii jokaiselle.

Minusta ei pitänyt koskaan tulla yrittäjää. Tarjosin ideaani muille, mutta kukaan ei tarttunut siihen. Piti tehdä itse, ja onneksi tartuin haasteeseen. Yritin vuosikaudet tehdä asioita sivutoimisesti. Lahjavihko on kehittynyt ja mukana ovat olleet niin paikalliset yrittäjät kuin Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu julistamassa aineettomien lahjojen ilosanomaa eteenpäin. Lahjavihkoissa on kuitenkin niin suuri potentiaali, että se ansaitsee suuremman huomion ja laajemman rakastavan tiimin, mitä itse pystyin sille tarjoamaan.

Nyt on tullut aika kasvaa ja mitata idean potentiaali uuden brändin voimin. Arvoina vaikuttavat tutut samat: ekologisuus, paikallisuus ja elämyksellisyys. Uusi, onnekkaasti ystävistäni koostuva tiimi laittaa tuoreella energialla tuulta purjeisiin. Minä toimin jatkossa vain perämoottorina, joka käynnistetään tarvittaessa.

Siksi Kaupunki lahjaksi on nyt City in a Box Oy.

Onnea matkaan esikoisyritykseni!

Rakkaudella Elina

Shopping Cart
en_USEN
Scroll to Top