Joululahja työntekijöille yli odotusten – neljä tapaa valita täysosuma

Henkilöstölahjojen antaminen on tärkeä osa yrityksen kulttuuria ja työntekijöiden arvostamista. Vähintään kerran vuodessa asia on punnittavana yrityksessä kuin yrityksessä, kun haussa on jälleen jokin sopiva joululahja työntekijöille.

Työnantajan näkökulmasta on oleellista, että valittu lahja on tietyn hintainen, verovapaa, helppo ostaa ja yrityksen arvojen mukainen. Näillä reunaehdoilla lähdetään etsimään tyylikästä, käytännöllistä ja kekseliästä lahjaa.

Paras joululahja työntekijöille löytyy ymmärtämisen kautta

Mutta miten keksiä lahja joka on tyylikäs, käytännöllinen ja kekseliäs myös työntekijöiden mielestä? Näillä vinkeillä löydät hyviä ideoita.

1. Osallista henkilöstö ideointiin

Lahjojen valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös työntekijöiden mielipiteet. Voit järjestää kyselyn tai työpajan, jossa työntekijät voivat antaa ehdotuksia ja toiveita lahjoista. Tämä antaa heille mahdollisuuden tuntea itsensä osallisiksi päätöksenteossa ja varmistaa, että lahjat vastaavat heidän tarpeitaan. Lisäksi kerätyt ideat on mahdollista jatkojalostaa tuleville vuosille ideoiden lähteeksi, sen sijaan että joudutte tasaisin väliajoin tuskailemaan saman kysymyksen kanssa.

2. Valitkaa aineettomia lahjoja

Yhä harvempi ihminen kaipaa elämäänsä lisää tavaraa, mutta lähes kaikki kaipaavat elämäänsä lisää aikaa ja elämyksiä. Aineettomat lahjat kasvattavat suosiotaan niin siviilissä kuin työpaikoillakin. Perinteiset lahjakortit ovat toki suosittuja, mutta ne koetaan harvoin henkilökohtaiseksi. Siksi kuratoidut elämyslahjat ovat olleet näille moderni (ja verovapaa) vaihtoehto. Muita aineettomia lahjaideoita, joita olemme nähneet, ovat mm. joustoa lomiin, lisävapaapäivät, hyväntekeväisyyslahjoitus, henkilöstön koulutukset, liikunta- ja hyvinvointietuudet, tai ekstrana järjestetyt tiimipäivät ja virkistysretket.

3. Vahvistakaa yhteistä missiotanne

Parhaimmillaan hyvä henkilöstölahja linkittyy jollain tavalla yrityksen merkitykseen ja missioon. Arvoista ja visioista saa usein ammennettua luovan pohdinnan kautta linkityksiä henkilöstölle merkityksellisiin asioihin. Yrityksen arvoihin liittyvät koulutukset, tapahtumat ja teemat virkistysretkelle toimivat samalla yhteisöllisyyden rakentajana ja strategian sisäistämisessä. Mikäli panostatte asiakaskokemukseen, lahja voi olla jonkin sellaisen liikkeen palvelu joka tunnetaan upeasta asiakaspalvelustaan. Nostatteko rohkeutta jalustalle? Miten olisi seikkailuun ja lajikokeiluihin liittyvä elämys lahjaksi. Kannustatteko ihmisiä vapaa-ajan tasapainoon? Antakaa lahjaksi äänikirjasovellus henkilöstölle kuunneltavaksi lenkkeilyn ja ulkoilun lomassa. Ideoita riittää yllinkyllin, kun strategian ottaa inspiraation lähteeksi.

4. "That little something" - käytä kekseliäisyyttä ilahduttamiseen

Hyvä henkilöstölahja herättää ilon ja yllätyksen tunteita vastaanottajassa. Pieni ilahduttava yksityiskohta vaatii toteutukselta enemmän vaivaa, mutta se tekee suuren eron työntekijän mielialaan ja työtyytyväisyyteen. Lahjan on tarkoitus saada hymyilemään ja ilahtumaan, eikä olemaan vain muodollisuus. Lue täältä lisää ideoita yksityiskohtien lisäämiseen lahjojen antamisessa.

Paras joululahja työntekijöille löytyy ymmärtämisen kautta

Onnistunut henkilöstölahja vaatii huolellista harkintaa ja työntekijöiden tarpeiden ymmärtämistä. Yksilöllisyys, käytännöllisyys, laatu, kestävyys, osallistaminen ja ilahduttavuus ovat kaikki tärkeitä tekijöitä. Kun yritys panostaa henkilöstölahjoihin, se viestii työntekijöilleen arvostuksestaan ja välittää viestiä siitä, että he ovat tärkeitä osa organisaatiota. Tämä puolestaan vahvistaa työtyytyväisyyttä, sitoutumista ja yhteishenkeä organisaatiossa.

City in a Box lahjavihko on aineeton, tyylikäs ja monipuolinen joululahja työntekijöille. Osta kätevästi verkosta tai tee yli 10 lahjavihkon tilaukset yritysmyyntimme kautta.

fiFI
Scroll to Top