Lahja henkilöstölle mietityttää? Neljä luovaa tapaa ilahduttaa

Mikäli haluat varmistaa, että antamasi lahja henkilöstölle jää heille myös varmasti mieleen, kannattaa itse lahjan hankkimisen lisäksi panostaa luovaan toteutukseen. Huolella valittu lahja on tietysti kaiken a ja o, mutta kun lisäät lahjaan pienen vaivannäön synnyttämän ”kirsikan kakun päälle”, ”sokerin pohjalle” tai “that little something extra”, tulee tavallisesta yrityslahjasta erityinen.

Lahja henkilöstölle mietityttää?

Kokeile näitä luovia ideoita lahjojen antamiseen osoittaaksesi, että teillä riittää luovuutta ja kekseliäisyyttä ilahduttaa henkilöstöä yli odotusten.

1. Lahjoja ei anneta - ne pitää löytää

Järjestä aarteenmetsästys, jossa vihjeiden, kartan tai arvoitusten kautta lahjat työntekijät pääsevät etsimään lahjansa. Pelikentäksi voi valita toimiston, tai jopa puisto- tai kaupunkisuunnistuksen. Aarteenmetsästys voi toimia myös niin, että löydettävänä on erilaisia lahjoja, jolloin jokainen saa itse valita minkä lahjan vihjeitä alkaa seuraamaan. Vihjeet, aarrekartta, pakohuonemiljöö, klassinen kylmää-tai-kuumaa… Lapsenomaisen leikkimisen tunnelma on se, mitä tässä haetaan!

2. Liitä mukaan henkilökohtaiset sanat tai kortti

Lahjan räätälöinti voi tarkoittaa muutakin kun yrityksen logon lätkäisemistä tuotteeseen. Yksilön huomioiva kortti, kuvitus tai saatesanat tekevät lahjasta heti henkilökohtaisemman. Ottakaa tavaksi kirjoituttaa jo etukäteen työkavereilla tai esihenkilöllä saatekirje tai -kortti, joka annetaan lahjan mukana. Mikä voisi ilahduttaa enemmän kun juuri sinulle omistetut kiitoksen ja arvostuksen sanat läheiseltä kollegalta?

3. Pakkauksella juhlaa ja väriä

Lahjapaperiin kääritty muistaminen on hauskempaa, juhlallisempaa ja innostavampaa. Voitte esimerkiksi teettää yrityksen brändin mukaisen näyttävän lahjapaperin, joka on upea yksityiskohta ja eroaa tylsän tavallisesta. Lahjapaketteihin voi yhdistää konfettia, ilmapalloja, somisteita ja koristeita. Anna luoville ja esteettisille ihmisille tässä luovaa vapautta! Monet upeat lahjapakkaukset on itse asiassa helppo toteuttaa, ja viitseliäästi pakattu lahja on paljon merkityksellisempi antaa kuin se tyypillinen kirjekuori.

4. Lahjojen avaamisen ohjelmanumero

Sen sijaan että vain ojennatte lahjat, lisätkää hetkeen pientä näyttävyyttä. Avatkaa lahjat yhdessä (onnistuu myös etänä!). Ohjelma voi alkaa pienellä puheella siitä, miksi kyseinen lahja on valittu, minkä jälkeen voidaan käydä pakettien kimppuun – yhdessä tai yksitellen, riippuen siitä onko jokaisella jotain erilaista.

Lahjan antamisen takana on kuitenkin halu yhdistää ja ilahduttaa. Vaikka onkin tärkeää että lahja on kätevä yritykselle (helppo ostaa, verovapaa ja tyylikäs), ei helppouden tulisi välittyä lahjan saajalle. Päinvastoin, jos mietit tilanteita kun olet itse saanut mieleenpainuvan lahjan, sen arvo on noussut lahjan antamisen hetkessä ja huomaavaisuudessa. Sama pätee henkilöstölahjojen kanssa – mitä enemmän lahjan antaminen herättää tunteita, naurua ja toimintaa, sitä todennäköisemmin ilahduttaminen onnistuu.

fiFI
Scroll to Top