Lahjakortti on suosittu lahja – mutta lahjavihko on parempi!

Lahjojen antaminen kuuluu asiaan aika monessa tilanteessa: syntymäpäivinä, valmistujaisissa, läksiäisissä, häissä, vuosipäivinä, äitien- ja isänpäivänä… ja tietenkin jouluna.

Lahjojen antaminen on mukavaa, koska toisten ilahduttaminen antaa itsellekin hyvää mieltä. Mutta sopivan lahjan ”keksiminen” ja hankkiminen aiheuttaa lähestulkoon aina päänvaivaa, jopa ihan stressiä. Lahjakortti tulee usein siinä vaiheessa mieleen vähän helpompana ratkaisuna, mutta senkin kohdalla vastuu valinnasta tuntuu suurelta.

Lahjavihko on parempi kuin lahjakortti

Lahjakortti ja valinnan vaikeus ☹

Onhan lahjakortti ilman muuta parempi kuin tavara, joka hyvin harvoin osuu sen saajalle täydellisesti kohdilleen, ennemminkin tuppaa jäämään nurkkiin pölyttymään. Monilla myös arvot ja mieltymykset ovat siirtyneet aineettomien lahjojen suuntaan, mikä on varmasti yksi syy miksi lahjakortit erilaisiin elämyksiin kasvattavat koko ajan suosiotaan.

Probleemana niissä on, että pitäisi tietää millainen elämys olisi lahjan saajan mieleen. Vaikka jonkinlainen käsitys siitä olisikin, saattaa valinnassa silti tulla huti. Ehkäpä hemmottelevaan kasvohoitoon ei halutakaan kuin vain tietyn, tutun kosmetologin luokse. Tai teatteriesitys ei vaan yhtään olekaan intohimoisen elokuvafanin juttu.

Lahjavihko ja valinnan vapaus 😊

Jos ostaa lahjakortin johonkin tiettyyn elämykseen, tekee silloin valinnan toisen puolesta. Paljon mukavampaa on antaa valinnan vapaus lahjan saajalle. Siksi lahjavihko, jossa on useita elämyksiä samassa paketissa, on ihan loistava ratkaisu.

City in a Box -lahjavihkon elämystarjonta on vielä niin monipuolinen, että sellaisen antaa ilomielin kenelle tahansa lahjaksi. Oli kyse sitten puolisosta, vanhemmista, ystävistä tai työkavereista, vihkon valikoimasta löytyy varmasti mieluisa elämys. Tekemistä ja koettavaa on koottu laidasta laitaan, niin että eri ikäryhmät, sukupuolet, luonteet ja kiinnostuksen kohteet on varmasti katettu.

Elämyslahjavihkon monet hyvät puolet

Lahjakortti ja lahjavihko ovat molemmat sen puoleen erinomaisia, ettei niitä tarvitse taiteilla lahjapaperiin. Lahjojen paketoiminen kauniisti kun ei kuulu kaikkien vahvuuksiin, ja toisille jo lahjanarun ja -paperin hankkiminenkin tuottaa ongelmia. Printattu lahjakortti tosin on usein sen verran ankean näköinen, että vähintäänkin vähän hienomman näköisen kuoren sille joutuu jostain etsimään.

City in a Box -lahjavihko sen sijaan on valmiiksi kauniissa paketissa. Riittää kun kuoreen raapustaa saajan nimen ja parit saatesanat, jos haluaa. Muutenkin lahjavihkossa on printattua lahjakorttia huomattavasti laadukkaampi tuntuma. Se näyttää oikeasti lahjapaketilta, joka houkuttelee avaamaan ja tutustumaan sisältöön.

Elämyslahjavihko on oivallinen lahja pitää ”varalla”. Niitä voi hankkia vaikka useamman pöytälaatikkoon, ja napata sieltä kun jollakin läheisellä tai tuttavalla on juhlan aihetta ja jokin lahja pitäisi keksiä. Ei taida olla mitenkään harvinaista, että lahjan miettiminen ja ostaminen jää viime tippaan. Monipuolinen elämysvihko, joka sopii aivan kenelle tahansa, pelastaa silloin pulasta. Eikä sitä kannata murehtia että vihkoja jäisi ylimääräiseksi, nimittäin jos sellainen tilanne uhkaa, niin elämyksistä voi valita sen mieluisimman ja käydä itse kokeilemassa jotain uutta.

Lahjavihko on myös kätevä ja kevyt kuljettaa mihin tahansa juhliin suunnistaakaan. Se mahtuu vaikka taskuun, eikä esimerkiksi häissä tai muissa suurissa juhlissa ole kiire etsiä lahjapöytää, jotta saisi kantamuksensa purettua. Ja jos itse ei henkilökohtaisesti pääse juhliin tai muutoin lahjaa luovuttamaan, lahjavihko on helppo lähettää postitse.

Ehkä vähän ristiriitaista mutta ehdottoman positiivista on se, että vaikka elämyslahjavihkon antaja pääsee lahjahankinnoista todella helpolla, lahja on silti saajalle kaikkea muuta kuin tylsä. Melko täydellinen paketti.

fiFI
Scroll to Top