Tänä jouluna ostetaan lahjaksi paikallisia elämyksiä

”Elämyksistä ja palveluista saa pitkäkestoisempaa tyydytystä kuin tavaran ostamisesta”

Aineettomien lahjojen suosio on kasvussa. Paikalliselämyksiin erikoistunut City in a Box on huomannut, että yhä useampi hakee arkeensa pienempiä elämyksiä suurten irtiottojen sijaan. Elämyksiä halutaan ripotellen ja arjen ehdoilla. Se tuo ihmisille valtavasti iloa. Lisäksi paikallisten palveluiden tukeminen haastavina aikoina koetaan myös arvovalinnaksi”, toteaa City in a Boxin toimitusjohtaja Vilja Hannula.

Tänä jouluna ostetaan lahjaksi paikallisia elämyksiä

Elämyksiä lahjaksi tavaroiden sijaan

Elämysten antaminen lahjaksi tavaroiden sijaan on ollut jo pitkään kasvava trendi. Erityisesti nuorten kuluttajakäyttäytymisessä nähtävissä muutosta: tavaran omistaminen koetaan kaupungistuneen sukupolven osalta taakaksi ja epäekologiseksi vaihtoehdoksi. Palvelujen kuluttamisen kasvavasta ilmiöstä on kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomat.

“Vastuulliset valinnat ovat nousseet tärkeäksi tekijäksi kulutusvalinnoissa jo yli puolella kuluttajista. Monet tutkimukset osoittavat, että elämyksistä ja palveluista saa myös pitkäkestoisempaa tyydytystä kuin tavaran ostamisesta”, kertoo yrittäjä Eevamari Lahtinen.

Myös paikallisuuden suosiminen kasvava trendi

City in a Boxin idea on syntynyt kotiseuturakkaudesta. Elämysvihkoihin on valittu huolella monipuolinen kattaus paikallisten pienyrittäjien palveluita. Hannula on huomannut, että paikallisuuden suosiminen on kasvava trendi.

“Enää ei haaveilla kerran vuodessa tehtävästä rantalomasta tai suurista irtiotoista. Elämyksiä halutaan ripotellen ja arjen ehdoilla. Se tuo ihmisille valtavasti iloa elämään. Paikallisten palveluiden käyttäminen myös rikastuttaa suhdetta kaupunkiin ja antaa mahdollisuuden nähdä siitä uusia puolia. Lisäksi pienyrittäjien tukeminen haastavina aikoina koetaan myös arvovalinnaksi.”

Elämyksiä laidasta laitaan

Asiakkaat ovat olleet erityisen ilahtuneita siitä, että elämyksiä löytyy laidasta laitaan ja jokaiseen makuun. Esimerkiksi Helsingin elämysvihkosta löytyy kuusitoista elämystä, joista lahjan saaja saa valita itselleen mieluisimman. Vaihtoehtoja löytyy teatterista kamppailulajeihin ja laulutunnista trampoliinipuistoon. Kaikki mukaan valitut palvelut ovat paikallisten yrittäjien ja yhdistysten tuottamia.

”City in a Boxissa yhdistyvät paikalliskulttuuri, elämyksellisyys, kestävän kehityksen arvot ja lahjojen antamisen riemu. Tämä on todella hyvän mielen hommaa. Mikä parasta, vastaanotto on ollut rohkaiseva ja meitä on jo nyt pyydetty tuottamaan vihko monessa muussakin kaupungissa. Katse on jo tiukasti ensi vuodessa”, hymyilee Vilja Hannula.

City in a Box on lahjavihko, jossa on huolella valittu kokoelma aineettomia ja yrittäjävetoisia paikalliselämyksiä. Lahjan saaja valitsee monesta vaihtoehdosta haluamansa elämyksen lunastettavaksi. Yritys on tuottanut nyt elämysvihkot Mikkelissä, Saimaalla ja Helsingissä. Yritys laajenee ensi vuonna uusiin kaupunkeihin ja tähtää kansainvälistymiseen.

fiFI
Scroll to Top